ALS de behandeling in Seattle is gestart

In de homeopatische visie ontstaan chronische ziekten vaak na een jarenlange overbelasting van ons immuunsysteem. Op een gegeven moment is het immuunsysteem zo overbelast dat het niet meer kan functioneren. Ziekten krijgen dan de kans om chronisch te worden en zich dieper in ons systeem te nestelen. Dit is onder andere de visie van Dr. Klinghardt waar Vincent nu zijn behandeling krijgt.

Afgelopen maandag is de behandeling in de Sophia Health kliniek begonnen. Vincent heeft een druk rooster waarbij wij niet overal aanwezig mogen zijn. De eerste dag was erg wennen omdat de benadering van genezen hier heel anders is dan bij ons. Hun visie is dat er 5 lagen zijn die behandeld moeten worden waaronder fysiek maar ook mentaal. Vincent is gestart met het detoxen van parasieten, bacteriën, virussen en zware metalen. Uit verschillende metingen is ook hier gekomen dat hij de ziekte van Lyme heeft. Naast infuusbehandelingen krijgt hij diverse andere behandelingen en gaat hij ook naar de sauna voor de detox. Het is een intensief programma waarbij Vincent erg moe is aan het einde van de dag maar zoals altijd blijft hij positief.Gelukkig voelt hij zich naast de moeheid verder goed.

Als nuchtere westerse moesten we echt even een knop omschakelen omdat het soms ook wel wat zweverig lijkt. Vanuit verschillende werelddelen komen chronisch zieke patiënten speciaal naar deze kliniek om een behandeling te krijgen en veel mensen hebben goede resultaten dus we moeten er vertrouwen in hebben.
Wie zegt namelijk dat onze westerse methode de juiste is?? De oosterse methode en homeopathie zijn tenslotte veel ouder. Daarbij komt dat de geneeskunde in de westerse landen vooral doet aan symptoombestrijding waarbij de patiënt als verdienmodel wordt gezien. Dit is ook in ALS land behoorlijk aan de orde.  Hier in Seattle doen ze echt zorg op maat en proberen ze de oorzaak te vinden om deze vervolgens aan te pakken. Iedere dag ziet Vincent een arts en wordt het behandelplan aangepast afhankelijk hoe het gaat.

Dr. Klinghardt heeft een methode ontwikkeld waarbij de westerse- en oosterse geneeskunde samenkomt met als belangrijkste doel om het immuunsysteem te versterken en bacteriën, virussen en metalen uit het lichaam te krijgen. Van oorsprong is hij neuroloog en heeft hij veel kennis over ALS en andere neurologische aandoeningen. Hij heeft onlangs een nieuw middel ontwikkeld speciaal voor ALS patiënten. Vincent gaat hier volgende week mee starten. Er zijn maar weinig patiënten die Dr. Klinghardt zelf ontmoeten maar Vincent heeft volgende week een afspraak met hem! Eigenlijk is het geen goed teken als je hem ontmoet want dan heb je een ernstige aandoening maar het is toch ook wel een hele eer.

Vandaag vertrek ik weer richting Nederland en zullen Vincent en Ruud hier blijven. Vanmorgen om 5 uur waren we al wakker en kon ik alleen maar huilen. Ik vind het erg zwaar om Vincent hier te laten maar aan de andere kant wil ik naar mijn kindjes toe. Een onmogelijke keuze met dubbele gevoelens. Ik zie erg op tegen de lange terugreis, de jetlag om vervolgens alleen thuis te zijn met de kindjes en mijn diensten weer te draaien. Mijn grootste angst is namelijk dat dit mijn toekomst is: alleen zijn met drie kindjes.. en die wil ik liever niet onder ogen zien. Het is allemaal voor een goed doel en ik hoop dat de behandeling ons meer tijd gaat geven. Hier moet ik mezelf aan blijven herinneren om het vol te houden.

Over een half uur zullen we Vincent bij de kliniek afzetten en ga ik richting het vliegveld met een betonblok in mijn maag. Wat zal ik Vincent gaan missen…

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *